Končar D&ST poslovao s dobiti od 17,3 milijuna kuna

Bez autora
Jul 21 2011

Tvrtka Končar distributivni i specijalni transformatori (D&ST) poslovala je u prvom polugodištu ove godine s neto dobiti od 17,3 milijuna kuna, što je približno jednako neto dobiti iz istog prošlogodišnjeg razdoblja. Ukupni polugodišnji prihodi Končara D&ST iznosili su 364,1 milijun kuna, što je dva posto manje na godišnjoj razini. Pritom su prihodi od prodaje u Hrvatskoj u usporedbi sa prvim polugodištem prošle godine porasli za pet posto, a izvoz je smanjen za pet posto te čini 80 posto prihoda od prodaje. Krajem lipnja Končar D&ST imao je ugovorenih poslova u vrijednosti od 429 milijuna kuna ili 9 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Opće stanje društva je stabilno te se najveća pozornost posvećuje ugovaranju novih poslova.

Končar D&ST poslovao s dobiti od 17,3 milijuna kunaTvrtka Končar distributivni i specijalni transformatori (D&ST) poslovala je u prvom polugodištu ove godine s neto dobiti od 17,3 milijuna kuna, što je približno jednako neto dobiti iz istog prošlogodišnjeg razdoblja, podaci su iz financijskog izvještaja Končara D&ST-a objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni polugodišnji prihodi Končara D&ST iznosili su 364,1 milijun kuna, što je dva posto manje na godišnjoj razini. Pritom su prihodi od prodaje u Hrvatskoj u usporedbi sa prvim polugodištem prošle godine porasli za pet posto, a izvoz je smanjen za pet posto te čini 80 posto prihoda od prodaje.

Krajem lipnja Končar D&ST imao je ugovorenih poslova u vrijednosti od 429 milijuna kuna ili 9 posto više nego u istom prošlogodišnjem razdoblju.

U izvještaju se ocjenjuje da je opće stanje društva stabilno te da se najveća pozornost posvećuje ugovaranju novih poslova.

Od investicijskih aktivnosti u izvještaju se izdvaja izgradnja laboratorija za ispitivanje srednjih energetskih transformatora, s dodatnim proizvodnim i skladišnim prostorima.

Končar D&ST je na kraju prvog polugodišta imao 423 zaposlenih, dok ih je godinu ranije bilo 403.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik